El Partit Comunista de Polònia ha expressat la seva profunda indignació davant la destrucció del memorial als soldats de l’Exèrcit Roig al parc Skaryszewski de Varsòvia. Va ser erigit al lloc on es troben enterrats els soldats que van caure el 1944 durant l’alliberament del districte de Praga. Els residents d’aquesta zona han considerat aquest monument com a part integral del parc durant anys i la immensa majoria volen mantenir-la. Va ser l’últim monument que commemorava l’alliberament de Varsòvia fora del Mausoleu soviètic.

Les autoritats poloneses estan reescrivint i falsificant la història. S’ha creat una institució especial per a aquest propòsit: l’Institut de Reconeixement Nacional. Per assolir aquests objectius, s’ha adoptat la “Llei especial sobre la descompressió”, que obliga les autoritats locals autònomes a eradicar tots els monuments relacionats amb el comunisme, inclosos els dedicats als soldats soviètics. No obstant això, no és possible ocultar el fet obvi que, en 1944-1945, Polònia va ser alliberada per l’Exèrcit Roig i els soldats de l’exèrcit polonès que estaven lluitant al seu costat. Durant la campanya que va conduir a l’alliberament del territori de la Polònia actual, van morir més de 600.000 soldats soviètics. És a ells que el poble polonès deu haver escapat de l’extermini físic total projectat pels nazis alemanys.

Mort al feixisme

A diferència de les declaracions anteriors sobre la intenció de traslladar-la a una altra ubicació, ara el monument ha estat destruït. La decisió de la demolició va ser feta pels funcionaris de l’Ajuntament de Varsòvia, és a dir, per persones afiliades a la Plataforma Cívica. Això demostra clarament que l’anomenada “oposició democràtica” no s’oposa a la política de reescriure la història del partit governant, el Partit del Dret i la Justícia (PiS). Les administracions d’altres pobles i ciutats que s’oposen a la pressió per destruir memorials i altres llocs similars han trobat maneres de preservar-los.

La destrucció dels monuments és un exemple de barbàrie comparable al de l’estat talibà o islàmic, que elimina totes les relíquies històriques que no corresponen a la seva ideologia. Però la veritat històrica no es pot precipitar a l’oblit amb un martell pneumàtic.

Font: KPP

Font:

realitat